Sveriges första podcast om artificiell intelligens

Jojje Borssén är entreprenör med passion för podcast som media. Med sin nya podcast Aipodden.com vill han informera och inspirera dagens och morgondagens medborgare kring ämnet artificiell intelligens. Podden börjar sändas i slutet av januari 2018 men redan nu ligger ett första pilotavsnitt ute med professor emeritus Stefan Carlsson från KTH.

⁃ När jag fick AI presenterat för mig av IBM blev jag upprymd av känslor. Samma känslor som jag loggade in på internet första gången 1997. Nyfiken som jag är började jag göra massa research och insåg snabbt att artificiell intelligens fortfarande är ett område mest teknikintresserade följer. Medborgaren ”drabbas” av AI-nyheter när det handlar om robotenheter som ska ersätta våra jobb och självkörande bilar.

Ämnet är ibland feltolkat och ganska ofta negativt vinklat. Väldigt få människor vet vad AI är heller hur de nyttjar det nästan varje dag. Det fick mig att börja tänka på en lättsam intervjupodcast om artificiell intelligens. Det blev startskottet för aipodden.com

Podcasten med samma namn som sajten kommer också bli en enklare resurssajt där man kan läsa och lära sig mer om ämnet. Skapad för dem som vill lära sig mer om ämnet artificiell intelligens.

⁃ Jag har ett bra nätverk inom entreprenörskap, teknik och life science men är inte rädd för att kasta mig ut i nya områden för att göra spännande intervjuer. I aipodden.com vill jag träffa experterna och förstå artificiell intelligens på ytan och på djupet. Jag hoppas på intervjuer med både Facebook, Google, Apple men också Volvo, ABB, Spotify, Karolinska och andra aktörer som redan idag använder AI i sina verksamheter. Fördelen är ju att jag inte är en tekniker utan nyfiken!

Aipodden.com kommer distribueras via iTunes, Acast och Soundcloud

Lyssna på Avsnitt 00 med Stefan Carlsson, professor emeritus på KTH och medlem i forskningsgruppen Datorseende vid avdelningen Robotik, perception och lärande:

Podden produceras under vintern 2017/18 av mig Jojje Borssén, entreprenör inom hälsa, media och affärsutveckling. Han har tidigare gjort intervjupodden Unika Människor och är VD / Grundare av Vitaminmanager.com samt Colting Borssén Coaching. Läs mer om Jojje Borssén på Jojjeborssen.com

 


Posted

in

by

Comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: