KUNSKAPEN ÄR LIVSVIKTIG!

Efter min intervju med Christian Dybeck under hösten 2016 blev jag påmind om hur viktig denna kunskap är att bära med sig. Christians liv räddades på upploppet av Ångaloppet tack vare att det fanns kunniga människor runt omkring honom. Vi behöver bli flera sådana!

Varje år drabbas ca 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus i Sverige. Behandling påbörjas på ca 5 000. Årligen räddas ca 500 människor till livet efter plötsligt oväntade hjärtstopp utanför sjukhus. Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst. Det kan vara en familjemedlem, en kollega, en medmänniska på gatan eller en nära vän, ung som gammal. Se till att du är förberedd på det oförberedda!

Därför anordnar nu Borssén Communication AB i samarbete med PHQ Brand & Säkerhet nu en utbildning i hjärt- och lungräddning. Utbildningen följer de riktlinjer som Svenska Rådet för hjärt- lungräddning satt upp och efter genomförd utbildning med godkänt resultat erhåller kursdeltagarna ett kompetenskort.

Vi håller till i Älta IFs lokaler vid Älta IP (Älta Idrottsväg 9, Älta, 10 km söder om Stockholm). Kursdatum är lördag 11 mars och 12 mars 2017. Endast 20 platser per tillfälle. Kursen kostar 995 kr per person. Anmälan sker i formuläret nedan. Du får en bekräftelse med alla detaljer.

Hjärt- och lungräddning (HLR) för vuxna

Kursen riktar sig till dig som aktivt deltar i tävlingar, tränar i sällskap med andra och vill vara förberedda på det oförberedda och hålla en hög kunskapsnivå vad det gäller hjärt- och lungräddning för vuxna. Oavsett om du tävlar (eller inte) i swimrun, triathlon, orientering eller andra motionsevenemang är detta kunskaper som är värda att bära med sig om någon skulle drabbas.

Syfte

Syftet med utbildningen är att öka den enskildes kunskaper om hjärtstopp och ge kursdeltagarna förutsättningar att våga och kunna göra en första insats som ofta är helt avgörande för den drabbade.

Mål

Efter kursen ska kursdeltagaren:

 • Kunna kontrollera livstecken.
 • Kunna utföra hjärt- och lungräddning.
 • Kunna lägga en person i stabilt sidoläge.
 • Kunna skillnaden mellan delvis och totalt blockerad luftväg.
 • Kunna åtgärda ett luftvägsstopp.
 • Kunna använda en hjärtstartare vid hjärtstopp.

Kursplan (08:00-12:00)

 • Hjärtstartare
  Deltagarna får praktiskt lära sig att använda en hjärtstartare (defibrillator).Kursupplägg
 • Luftvägsstopp
  Föreläsning och lättare praktik som visar åtgärder vid ett luftvägsstopp.
 • Stabilt sidoläge
  Praktisk övning där deltagarna får öva på varandra.
 • Komprimeringar och inblåsningar
  Deltagarna får öva på en docka. Övningarna omfattar både teknik och feedback.
 • Kontroll av livstecken
  Deltagarna får öva på att göra/skapa fri luftväg, kontrollera andning och puls.
 • Introduktion
  Genomgång av hjärtat och hjärtstopp, filmvisning.
 • Utbildningen följer de riktlinjer som Svenska Rådet för hjärt- lungräddning har satt upp för att erhålla ett kompetensbevis.
 • Genomgång av säkerhetslista för evenemang och tävlingar.
 • I kursen ingår även moment för första hjälpen för vissa andra olyckor / sjukdomsfall.

Utbildningen omfattar 4 lektionstimmar inklusive rast och det ingår många praktiska moment som kräver viss fysisk ansträngning samt viss belastning för knän och leder. Oömma kläder är att föredra.

Pris

995 KR ink. moms per person. Kaffe och lättare fika ingår.

Betalas senast 5 dagar efter din anmälan. Till Swish: 123 652 63 13
Mottagare är Borssén Communication AB.
Ange ditt Förnamn Efternamn som referens i betalningen. 

Vill du ha en faktura istället? – maila jojje.borssen@gmail.com
Vill ha kvittens – maila jojje.borssen@gmail.com 

Om kursledaren Patrik Hammarqvist
PallHW.jpg
Patrik Hammarqvist
är aktiv inom räddningstjänsten sedan 10 år och arbetar med sitt egna företag PHQ Brand & Säkerhet som konsult och instruktör. Bland hans utbildningar finns Tillsyn A för räddningstjänstens myndighetsutövande, Heta Arbeten, SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete) för Svenska Brandskyddsföreningen, SMO (2år) Skydd Mot Olyckor, Militär flygplatsbrandman, Rescue diver, Padi, Ytlivräddning, Badvakt, Första hjälpen, HLR Vuxen med hjärtstartare huvudinstruktör, HLR barn huvudinstruktör, Höghöjdsräddning.

När Patrik inte räddar liv gillar han att träna swimrun, gå på tur och åka skidor. Frågor om kursen besvaras på info@phqbrandochsakerhet.se

%d bloggare gillar detta: